top of page

“Ik doe alles voor mijn gezin”

Als ik je vraag: wie is de belangrijkste persoon in je leven? Zeggen veel mensen mijn partner, mijn kinderen of mijn ouders.

Laten we daar dan eens op inzoemen.


Ik wil je even meenemen in de wereld van roken. Ook als je zelf niet rookt, wil je dit filmpje zien! Zeker voor ouders met jonge kinderen, voor opa’s en oma’s, is dit even schrikken. Want we roken toch niet binnen!! De kleintjes worden dus niet blootgesteld aan rook. Doen we toch goed????

Bekijk het volgende filmpje, een

Confronterend experiment en oordeel zelf.Dit experiment gaat over bewustwording!

Het toont dat het roken door de volwassene, ookal is het buiten, toch nog steeds sporen achterlaat waar de kinderen en huisdieren schade aan ondervinden. Kinderen krijgen zware metalen binnen via het eten, spullen, via de vloer…. Wordt je bewust van de gevaren van derdehandsrook!


De documentaire volgt twee gezinnen met rokende ouders tijdens een confronterend experiment. De ouders hebben het beste voor met hun kinderen en roken buiten hun bereik, maar zijn zich niet bewust van de effecten van derdehands rook. Dit zijn alle schadelijke stoffen die tijdens en na het roken op bijvoorbeeld je handen, kleren of oppervlaktes terechtkomen en op een later moment weer opgenomen worden. Derdehands rook krijg je binnen door het in te ademen, via aanraking of door het in de mond stoppen van spullen waarop de deeltjes zijn terechtgekomen. Bij het experiment krijgen de ouders een onzichtbare UV-vloeistof op hun handen. Gedurende een uur houden ze zich bezig met de normale dagelijkse gezinsdingen en gaat vervolgens het UV-licht aan. Dan wordt pijnlijk duidelijk waar de schadelijke deeltjes na het roken kunnen belanden. Van de meubels tot het eten en van het speelgoed tot de gezichtjes van de kinderen.


De stoffen uit tabaksrook die achterblijven na roken, noemen we ‘derdehands rook’. Deze schadelijke stoffen blijven kleven aan huid, haren en kleding van degene die rookt. Dit ruik je soms aan mensen die net hebben gerookt. De stoffen komen ook terecht op vloeren en speelgoed en trekken in gordijnen en meubels. Dit gebeurt zelfs als iemand buiten rookt, en daarna naar binnen gaat. Derdehands rook kun je inademen, inslikken of aanraken.


Meer informatie kun je ook vinden op:


Doe er je voordeel mee en doe alles voor je gezin en voor jezelf !


Wil je graag naar een rookvrij leven met persoonlijke begeleiding en toegang tot een online programma?


Liefs.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page