top of page

Mevrouw, Ik vind het knap wat u doet…


Waren de woorden van een man die naar mijn verhaal luisterde, tijdens mijn presentatie bij de #gemeentedenhaag

Ik doe aan #storytelling en vertel een persoonlijk verhaal dat mensen raakt. Ik vertel namelijk hoe dat ene telefoontje mijn passie kapot knalde. Daarna werd alles anders. Dit verhaal komt binnen bij mensen en soms komt er zelfs emotie vanuit de zaal. Soms pijnlijk herkenbaar. Want het is namelijk echt, echt gebeurd. Juist door mijn verhaal te vertellen en dit te koppelen aan theorie en praktijk, kan ik anderen inspireren en verder helpen. Het zorgt dat mensen naar je willen luisteren.


Als ik de zaal in kijk zie ik ook mensen zitten, waarvan het lijkt of ze wel iets beters te doen hebben. Dat mag, dat is helemaal prima. Als naderhand er dan toch meerdere mensen naar mij toekomen en hun eigen verhaal beginnen te vertellen, weet ik dat ik hen geraakt heb en dat ze geïnspireerd zijn geraakt. Bewustwording.

Zo kwam er onlangs een man naar mij toe en hij zei tegen mij: “mevrouw ik vind het heel knap wat u doet”. Voorheen dacht ik, wat doe ik dan, want dit is voor mij heel gewoon. Nu weet ik dat dit een persoonlijke kracht is van mij en door dit soort opmerkingen, weet ik dat ik iemand heb geraakt. Dat doet goed en dat is heel lief als iemand dat tegen je zegt. 🙏


15 jaar terug wilde ik altijd een hele zaal enthousiast krijgen met mijn verhaal en was ik er zelfs een beetje ondersteboven van, als dat niet zo was. Een wijze les heb ik destijds ooit onthouden, als je in deze hele zaal al 1 persoon hebt kunnen bereiken en inspireren, is jouw doel al bereikt. En zo is het.


Iedereen heeft zo z’n eigen persoonlijke kracht die tot uiting mag komen. Vaak is datgene wat voor jou heel gewoon is en wat je zonder moeite doet, jouw grootste kracht. Leef ernaar, gebruik het om anderen te inspireren en laat jezelf zien.


Ik vind het knap wat u doet…

Fijne inspirerende dag!66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page