top of page
Juichende rij mensen

“Zorg goed voor je lichaam.

Het is de enige plek die je hebt om te leven.”

"Jouw leefstijl is van jou en jij bepaalt hoe je deze wilt gebruiken."

Leefstijlcoach Den Haag

Wil jij gezonder leven, afvallen of aankomen, meer bewegen, meer energie, minder vermoeidheid, beter slapen, minder stress, stoppen met roken enzovoort? Ik help je graag verder met een eerlijk advies en coachingstraject.

Wat is leefstijl?

Jouw leefstijl is van jou en jij bepaalt hoe je deze wilt gebruiken. Je dagelijkse voeding, afvallen of juist aankomen, beweegmomenten, je trainingen, je ontspanning, je rust en herstelmomenten, stressbeperking, goed en voldoende slaap, gedachten, mindset en nog zoveel meer. Het gaat erom dat je vitaal en gezond door het leven gaat. Vitaliteit is letterlijk levenskracht, de kracht van het leven. Ofwel de dagelijkse activiteiten kunnen doen, zonder dat het enige moeite kost, bijvoorbeeld wandelen, boodschappen doen, tuinieren, zwemmen, fietsen, met de (klein)kinderen spelen etc. Vitaliteit is meer dan gezondheid. Het is een fysiek en mentaal welbevinden in balans.

 

Hoe kan ik mijn leefstijl veranderen?

Je leefstijl veranderen begint bij jezelf en juiste mindset en het zetten van de eerste stap. Kleine stapjes die je langzaamaan brengen naar een andere leefwijze en een andere mindset. Voeding is het moeilijkste, horen wij vaak, echter dat hoeft niet zo te zijn. Maak eerst eens een keuze in een eetwissel, die voor jou goed te doen is. Bijvoorbeeld van wit brood naar volkoren brood of van frisdrank naar water. Stap voor stap kun je jezelf leren om anders te denken over hoe jij je wilt voelen en hoe je daar bijvoorbeeld je voeding op aanpast. Natuurlijk afhankelijk wat je doel is. Helaas is er geen wonderpil en gelukkig maar, want anders mis je alle heerlijke sensaties (geuren, kleuren, proeverijen) die voeding met zich mee brengt. Eten mag ook leuk en genieten zijn.

Mag ik dan niets ongezonds eten van mijn leefstijlcoach?

Natuurlijk wel, want ook dat is heel belangrijk juist. Het gaat erom dat je je lichaam flexibel houdt, ten alle tijden. Dat geldt ook voor je trainingen. Dat betekent met voeding dat je af en toe veel moeten eten, dan weer minder, soms even niet bijvoorbeeld met intermittent fasten. Regelmatig heel gezond eten maar soms ook ongezond. Je hersenen willen namelijk ook suikers en dat zul het je het toch af en toe moeten geven. Suikers hebben wij nodig voor onze cellen en spieren bijvoorbeeld en halen wij al heel veel uit onze dagelijkse voeding, dus toegevoegde suikers hebben wij niet nodig. Eet zoveel mogelijk zoals de natuur het geeft.

 

Ik wil graag afvallen met een programma, krijg ik dan begeleiding van een leefstijlcoach?

Vind je het een gedoe om zelf uit te vinden, wat je moet eten, wanneer je moet eten en hoeveel? Dan zou een programma wellicht goed voor jou kunnen werken. Wij bieden een fatloss programma aan, waarbij je wekelijks een nieuw schema krijgt, met recepten, beweegschema’s, ontspanningsmomenten, koudetrainingen en veel achtergrondinformatie. Dus wil jij graag een schema volgen en daar begeleiding bij en wil je zo je leefstijl leren aanpassen, klik dan door naar het Fatloss programma.  Dit programma werkt met het intermittent fasten.

Intermittent fasten, wat is dat?

Intermittent fasting (een periode even niet eten) schrijft niet voor wat je eet maar wanneer en hoe lang je wel en niet eet. Drinken tijdens het vasten mag zeker, zoals water, thee of zwarte koffie.

Er zijn verschillende vormen van intermittent fasten. De populairste schema’s:

Het bekendste schema is het 16/8 fasten. Dit schema is goed toe passen in je dagelijks leven want je eet 8 uur op een dag en je vast 16 uur (grotendeels tijdens het slapen). Je eet dus tussen 10:00 – 18:00 uur of tussen 12:00-20:00 uur. Meestal sla je dan je ontbijt over.

 

Bij het 24 uur vasten schema ga je één of tweemaal per week vasten voor een periode van 24 aaneengesloten uren. Als je bijvoorbeeld maandagavond om 18 uur hebt gegeten dan is je volgende eetmoment dinsdagavond 18 uur. Je kunt er ook voor kiezen om van ontbijt naar ontbijt of om van lunch naar lunch te vasten.

 

Bij de 5:2 methode eet je 5 dagen per week normaal en eet je 2 dagen erg weinig. Het is de bedoeling dat mannen 600 kcal en vrouwen 500 kcal eten op de ‘vastendagen’.

Wil je meer informatie over hoe je je leefstijl kunt veranderen,

onder begeleiding van een leefstijlcoach?

Neem dan even contact op.

bottom of page