top of page
1 2_edited.jpg

Duo Core Stability en Mobility Training

Wij verzorgen Core Stability en Mobility Training voor 2 personen. Locatie Wingerd 260 te Den Haag Ypenburg.

Wat is Core Stability en Mobility Training?

De Nederlandse benaming is kern- of rompstabiliteit. Hiermee wordt bedoeld de functie van de diepe spieren van de romp; de diepe buik- en rugspieren, het middenrif en de bekkenbodem. Eigenlijk gaat het om de kern, het torso, inclusief de interne organen. Veel mensen denken dat de armen en benen alle taken verrichten, maar in feite maakt de kern dit mogelijk door stabilisatie en krachtoverbrenging.

 

Naast de genoemde stabilisatie voor bewegen, bukken, tillen, draaien, trekken, duwen etc. heeft de kern nog enkele taken. Dit zijn het beschermen van het centraal zenuwstelsel en de interne organen, het ondersteunen van de organen en het ondersteunen van de bloedcirculatie. Een goede kern ondersteunt de pompfunctie van het hart en de circulatie door de organen bij bewegen.


Als de kern niet goed functioneert kun je niet goed herstellen van blessures zoals rugklachten maar ook in de schouders, armen en benen. Verder kan het incontinentie, darmklachten en een verkeerde ademhaling veroorzaken. Omgekeerd kunnen buikklachten of ziektes ook de Core Stability verstoren en zo de rugklachten in stand houden.

Mobility Training

Elke sport vraagt een specifieke Range of Motion (ROM) van de spieren en gewrichten. Als spieren en gewrichten niet vrij zonder hinder kunnen bewegen en toch zwaar belast worden is er een vergrote kans op een blessure. Daarnaast kan te weinig beweeglijkheid je sportprestatie negatief beïnvloeden omdat je tegen wordt gehouden in het uitoefenen van een goede techniek.

Waar wordt de mobiliteit door beïnvloed? Er zijn veel verschillende factoren die de beweeglijkheid beïnvloeden. Denk hierbij aan: stijve en stugge spieren, verkleving van bindweefsel, knopen in de spieren (actieve triggerpoints), verkeerd bewegen, verkeerde techniek, compensatiemechanisme van het lichaam, blessures, structurele en functionele houdingsproblemen

30 minuten Duo Training € 22,50 per persoon.

Je neemt een pakket af per 4 weken voor € 90,- per persoon.

bottom of page