top of page

Ouder worden… Smash or Pass?Mijn kinderen zijn inmiddels pubers. Wat gaat het toch hard allemaal. Zo cliché maar zo waar! Leuk dat ze ouder worden en dat maakt dat ik ook automatisch steeds ouder wordt whaaaaaaa, echt? Ja echt, .... en gelukkig maar.


De taal die een puber spreekt is soms zo onduidelijk en vaag en soms ook zo grappig. Mijn kids van 13 en 16 hebben het steeds over Smash or Pass. Uh wattuhh? In normale taal betekent dat 'to like' or 'not to like'. Leuk of niet leuk dus. Je krijgt als ouder steeds een vraag naar je hoofd geslingerd en dan wordt je gevraagd 'Mam, smash or pass?' Het levert soms ook hele leuke gesprekken op.

Maar nu eens de vraag aan jou!


Ouder worden, smash or pass?


Lifestyle, gezondheid en schoonheid zijn nauw met elkaar verbonden. ‘’Mooi van binnen is mooi van buiten en mooi van buiten werkt positief en mooi naar binnen.’’ Lifestyle, self-care en skincare voor binnen en buiten, inside&out zijn van essentieel belang voor onze gezondheid.

Schoonheid is wat je uitstraalt!  


Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Kwaliteit van leven, levensenergie, geluksbeleving, zingeving, sociale verbinding en balans vormen gezamenlijk jouw welzijn. 

De focus op gezondheid, niet als doel opzich. Maar gezondheid als middel om vanuit je eigen kracht en veerkracht, te kunnen doen wat jouw leven betekenisvol maakt.Voormalig huisarts en onderzoekster Machteld Huber, is de grondlegger van het concept Positieve gezondheid. Waarin gezondheid niet meer wordt gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je mentaal en fysiek in balans bent, voel je je energiek en zit je goed in je vel!

Goed in je vel zitten is in van essentieel belang voor jouw well-being.


Officieel niet essentieel, maar uiteraard weten wij hoe belangrijk het is om goed in je vel te zitten! Door langdurige spanning, angst en stress kunnen we te maken krijgen met de slopende effecten van het (anti)stresshormoon cortisol. Langdurige stress kan vele negatieve effecten op onze gezondheid hebben en onderdrukt ons immuunsysteem en belemmert ons in het verminderen van wat kilo knallers (afvallen).


Plan dan ook zeker met regelmaat je #me-time en #selfcare momentjes in voor de nodige ontspanning! 


En je kunt je lichaamseigen immuunsysteem een handje helpen, door te zorgen voor voldoende opname van vitaminen en mineralen uit gezonde voeding en eventueel aangevuld met supplementen. Een boost aan antioxidanten en dan vooral vitamine C, maar ook het mineraal magnesium verlaagt het cortisol niveau en helpen de vrije radicalen in je lichaamscellen te bestrijden en voorkomen zo ook weefsel en huidbeschadiging.


'Positive aging' staat voor het proces waarbij je een positieve houding ontwikkelt rondom het ouder worden. Je voelt je goed over jezelf, zorgt dat je fit en gezond blijft en blijft vol in het leven staan terwijl je ouder wordt.


Gezond zijn zie je niet alleen van buiten, maar voel je ook van binnen!


Dus ik zeg: 'Ouder worden is Smash!!'


Wat zeg jij?39 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1件のコメント


engelhardt4
engelhardt4
2023年2月09日

Om in de taal van je pubers te blijven.........ouder worden is smash!!!

Mits je goed naar je lichaam luistert (even kort samengevat)!!!

いいね!
bottom of page