top of page

Leefstijlcoach Ypenburg Boswijk

WAT IS DE BETEKENIS VAN LEEFSTIJL?

Leefstijl betekent letterlijk de manier van leven. Ieder leeft zijn/haar leven, daar schuilt geen goed of geen kwaad in of toch wel? Als je ‘de manier van leven’ vertaalt naar ‘de gezonde manier van leven’ dan krijgt het een geheel andere lading en dat is ook vaak waar men aan denkt als je het hebt over leefstijl. Wat is gezond? Gezond leven is ruim te interpreteren. Wat is gezond? Als je dit aan iemand vraagt, dan gaat het vaak direct over eten. ‘Je moet gezond eten’ is hierbij een veelgemaakte opmerking, ervan uitgaande dat je in grote lijnen weet wat gezond eten is. Maar weet je dan ook wat gezond leven is?


Leefstijl is meer dan het verminderen van stress of het verbeteren van de kwaliteit van slaap. De manier van leven heeft te maken met je fysieke- en psychische gesteldheid.

Beweeg ik voldoende?

Hoe ga ik om met verleidingen of verslaving (roken, bingewatching Netflix, etc)?

Wat stop ik in mijn mond gedurende de dag? Is dit voeding of vulling?

Eet ik wel voldoende of eet ik te weinig?

Eet ik voldoende groente, fruit en vezels?

Zijn mijn eiwitten en gezonde vetten op orde?


De manier van leven heeft te maken met gedrag.

Doe je dingen bewust of onbewust?

Gedrag is de manier waarop of waarom iemand iets doet. Dit gedrag is voor een mens niet zomaar aan te passen, de verleidingen zijn te groot. Dit gedrag kan vaak alleen aangepast worden als je gecoacht wordt op gedragsverandering en daar ligt de sleutel!

Diëten heeft geen zin als je na het dieet weer terugvalt in je gewoontes (gedrag). Het bewust worden van wat je eet en wat de gevolgen zijn, dit onderkennen en accepteren om hier vervolgens naar te leven, dat is gedragsverandering. Door deze gedragsverandering word je gezonder/vitaler. Een dieet is niet aan te raden. Veranderen van leefstijl heeft als grootste voordeel, dat je het kunt volhouden. Het wordt een normale routine in je dagelijkse leven.


Engelhardt Coaching is gevestigd in Ypenburg Boswijk te Den Haag

Wij kunnen je ondersteunen in de bewustwording van de patronen die je in je leven hebt ingebouwd, de routinehandelingen en de keuzes die je hebt in het bevorderen van vitaliteit, gezondheid, veerkracht, balans en energie. Elk persoon is uniek, elk lijf is uniek, elke coaching is uniek en dus bevorderen wij maatwerk. Wij coachen en wij leggen je keuzes voor. Jij bepaalt zelf of je hiermee aan de slag wilt gaan of niet. Je moet niets! Samen bepalen we welk traject voor jou gaat werken en er is dus altijd overleg. Wil je bijvoorbeeld lekker wandelen tijdens de coaching, gaan we dat doen. Wil je mindfulness oefeningen tijdens een wandeling, dan pakken we dat mee. Altijd afgestemd op de uniekheid van de persoon en het doel wat voor ogen ligt.

Onze coaching is flexibel, laagdrempelig, heel toegankelijk en er is altijd afstemming.


Wil je meer lezen over coaching voor vrouwen 30+, klik dan hier.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page