top of page

Een wijze vrouw zei ooit tegen mij…

Soms is het zo lastig…

Ja precies het woord “last”

Die letterlijk met je meegaat

Waar jij ook gaat

Dag in dag uit met je mee zeul

Dag in dag uit het je afbeult

Een loodzwaar schild

Gooi het toch van je af

Leer te omarmen en te vergeven

Dat geeft je een stuk leuker leven


De tijd heelt alle wonden van het verleden, het dwingt je om dat te vergeven wat je nooit dacht te kunnen vergeven, het verplicht je om de confrontatie aan te gaan met verlies, het laat je zien hoe waardevol die vluchtige momenten van geluk werkelijk zijn, en boven al het andere, leert de tijd je om naar vandaag en morgen te kijken.


Een wijze vrouw zei ooit tegen mij…

Op een dag leer te vergeven hoe onnozel anderen zijn, hoe onwetend en hoe egoïstisch. Vergeef het ze, ze kunnen het niet weten. Dat is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Hoe erg je het een ander kwalijk neemt en kunt vergeven, betekent alleen maar dat je groeit, omarmt en verder kan gaan. Het is de grootste rust die je jezelf kunt geven, zodra jij daar aan toe bent.


Als je iemand bent die zich te veel en te vaak zorgen maakt om het verleden in plaats van te leven in het hier en nu, begin dan naar een manier te zoeken om jezelf te bevrijden. Wanneer de klappen van het verleden ons volledig overweldigd hebben, dan kan het ontzettend moeilijk zijn om hiervan te herstellen en vol goede moed vooruit te kijken.


Het heden is je grote kans. Het heden geeft je dan ook de mogelijkheid om jouw verleden de plek te geven die het verdient en jezelf open te stellen voor nieuwe ervaringen.

Het heden is de ideale gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten die je zullen verrijken als persoon en die je de energie en het leven geven waarnaar je verlangt. Het is een kwestie van niet langer kijken naar waar je je ooit eens op je gemak voelde en in plaats hiervan je voordeel doen met een nieuw hoofdstuk dat je zal helpen om een einde te maken aan momenten die je pijn deden.


Laat je niet definiëren door je daden. Je bepaalt alleen wat je nog gaat doen.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page