top of page

Als je de jij bent die je wil zijn, dan is de rest alleen maar extra.

Hoe vaak proberen we te voldoen aan een perfect plaatje, een plaatje getekend voor de buitenkant terwijl er iets anders schuilt aan de binnenkant.


Hoe lang ga je nog willen voldoen aan dat plaatje, terwijl je zelf doodongelukkig bent en je niet kunt zijn wie je wil zijn. Je wordt geacht mee te doen aan het perfecte plaatje want je gaat de buitenkant toch niet vertellen dat het niet zo goed met je gaat???

Neeheeeee dat gaan we niet doen.  We blijven lekker doezelen in onze eigen ellende en dat laten we prima achter de voordeur. Deur op slot en gordijnen dicht. Mij niet bellen!


Je kent het vast wel, je ziet altijd anderen om je heen die het ogenschijnlijk zo onwijs goed voor elkaar hebben. Dikke auto’s, te gek huis, mooie vakanties en vette merkkleding. Het ziet er toch tip top luxe uit en dat wil jij dan ook. Maar hoe ver kun jij achter die voordeur kijken? Elke huisje heeft z’n kruisje en in elke gezin of elke relatie speelt er wel iets en uiterlijke schijn zegt niet veel hoor. Vaak schuilt er een donker grijze donderwolk achter die deur en regent het er meer dan dat de zon schijnt. Ofwel… er zijn schulden, ruzies in de familie, ziektes, verslaving of anderszins. Maar hey ben je gek ofzo dat laten we never nooit aan de buitenkant zien. Dus, door het kopen van dure luxe producten laten we zien dat we het goed hebben, terwijl we ons dieper en dieper in de schulden steken.


Of je bent eigenlijk niet gelukkig in je huwelijk maar je bent bang om eruit te stappen. Want ja daaag dan heb je je huwelijk gefaald en dat ga je toch niet zeggen. Nee, dan heb je vast niet hard genoeg je best gedaan en eraan gewerkt. Tenslotte ligt het allemaal aan jou! Ja aan jou! Dikke onzin natuurlijk, dat weet jezelf ook wel, maar ja wat moet je in deze tijd? Tis niet gemakkelijk om ergens uit te stappen en opnieuw te beginnen. I know, I’ve been there, maar wel met zoveel mensen met mij. Het kan en het kan echt, op zoek naar een gelukkige jij.  Daar moet je wat voor doen. Het komt niet aanwaaien. Nee dat zeker niet. Er komt ook niemand aanbellen met de boodschap, hier ben ik, je gelukkige jij!   Tenzij je naar het casino gaat en een mazzelavondje hebt, maar geloof mij dat is ook niet elke keer dat je gaat. Je verliest meer dan dat je wint.

En wat win jij nu eigenlijk als je ongelukkig bent - blijft? Wat win jij ermee?


Wanneer kun je nu echt tegen jezelf zeggen, ik ben goed genoeg, ik ben gelukkig in wat ik heb en wat ik doe. Kijk in de spiegel en durf dat eens hardop te zeggen. Wat zegt je gevoel? Is het oprecht of toch niet?

Wanneer ben je jou eens eerlijk naar jezelf en wanneer ga je nou eens aan jezelf denken? Wat wil jij nog in dit leven?

Voor je het weet is het voorbij hoor. Je hebt maar 1 leven en maar 1 lichaam om in te leven. Zorg daar verdorie nou eens goed voor. Denk daar eens over na.


En wat doe jij eraan om gelukkig te worden of te blijven? Hoe ziet dat eruit? Wat heb je nodig en wat niet? Heb je beste vrienden en kun je daar altijd je ei kwijt? Of kosten ze je meer energie dan dat je terugkrijgt. Kijk eens kritisch naar je omgeving. Waar hou je van en wat bloeit er voor jou? Niet voor een ander maar voor jou! We zorgen zoveel voor anderen en vergeten altijd onszelf. Nee, ik ben te druk om mijn “ME” moments te hebben, wanneer zou ik dat moeten doen dan? Ik heb geen idee! Nee, dat klopt, dat je geen idee hebt, want hoe fijn is het om je te verschuilen achter “druk” zijn. Dat is toch makkelijk. Ik heb het druk. Door altijd maar te zeggen dat je het druk hebt creëer je steeds een excuus om andere dingen te laten, die eigenlijk veel belangrijker zijn. Maar daar wil jij niet aan denken want dat kost weer energie en nieuw gedrag. Poehhh veel te ingewikkeld. Prima hoor als je daarvoor kiest, maar onthoudt je hebt maar 1 lichaam en 1 leven.


Wat zou er nu gebeuren als je de jij bent die je wil zijn? Dan is de rest alleen maar extra.

Dan kijk je in de spiegel en kun je oprecht zeggen dat je gelukkig bent met jezelf. Want hey luister even, jij bent toch echt de belangrijkste persoon in je leven. Geniet van Me myself and I. Dat kan namelijk niemand anders voor je doen.


Enjoy life!


Wil je aan jezelf werken, maak dan gebruik van mn gratis online programma Maak je eigen gebruiksaanwijzing www.engelhardtcoaching.nl/challenges

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page