top of page

Dé echte zeik eikel


Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij heeft honger, dus begint hij met eten, maar hij blijft daar maar mee doorgaan. Hij eet zich door allerlei eten heen, tot hij een hele grote dikke rups is. Dan bouwt hij een huisje en daar komt hij weer uit als een mooie vlinder.


Wie kent dit verhaal niet? Als kind werd je dit verhaal tot vervelends toe vertelt, maar verveelde het ooit?


Een klein beestje dat eerst kruipend door het leven gaat, zich volvreet met alles wat los en vast zit en daarna een prachtige vlinder wordt en de wereld in vliegt. Wie wil dat nou niet? wij vreten ons ook makkelijk vol, maar daarna voelen we ons dik en schuldig en beloof je jezelf beterschap. Morgen ! Morgen stop ik echt met snoepen! Morgen!

Morgen komt en deze morgen wordt ook weer morgen en de volgende morgen wordt ook weer morgen. Een ruggengraat als een bevend rietje. Want we roepen wel heel hard dat we willen afvallen en liegen er dan over wat we daadwerkelijk eten, hoeveel we eten en wanneer we eten. Maar we willen wel afvallen, maar dat lukt toch niet!!!!!! Worden we nog boos ook. Op wie eigenlijk? Op je partner, omdat deze je niet steunt? Op je vriendin omdat die zegt dat je mooi bent zoals je bent? Op je baas die alleen maar borrels met snacks organiseert? Op wie ben je nou eigenlijk boos?

Wie neemt jou in de mailing?


Wel eens aan jezelf gedacht? Neeee want het ligt nooit aan jezelf, des te meer ligt het aan een ander. Zie je wel, wat een eikel!


Dé echte eikel ben je zelf. Ja jij daar!

Steek je handen eens in eigen boezem en doe er iets aan, zet je eerste stap naar een betere leefstijl, een beter mindset, een betere JIJ !

Het begint toch echt bij jezelf. Stop dus met zeuren en zeiken en als je een echte topper bent, dan ga je hard voor jezelf! Niet wat een ander vindt of denkt. Nee! Jij doet dit omdat JIJ dit wilt!


Rupsje nooitgenoeg gaat door, is sterk en ontpopt zichzelf tot een mooie vlinder en vliegt de wijde wereld in. Waar wacht jij nog op?

Wordt ook een rupsje nooitgenoeg en maak dit jouw tijd dat jij ook ontpopt en met zelfvertrouwen de toekomst in kijkt.

51 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Thea Engelhardt
Thea Engelhardt
28 janv. 2023

Inderdaad zet ZELF je eerste stap naar een betere leefstijl, een beter mindset, een betere JIJ!!! !😊 Wees lief voor JEZELF je verdient het !!!😉

J'aime
bottom of page